Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea , a declarat in cadrul emisiunii 3X3 ca in anul 2009 va fi mai putina valuta pe piata din Romania, iar afacerile imobiliare vor reincepe. Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, considera ca in anul 2009 leul  se va ieftini , iar valuta se va scumpi. Este un paradox, dar asa va fi, valuta va fi mai putina.

Cred ca multi dintre cei care acum lucreaza in Spania, in Italia sau in alte tari se vor afla anul viitor in Romania. Asta inseamna ca nu va mai avea cine sa trimita valuta in Romania.

Radu Gratian Ghetea, a mai spus ca in ceea ce priveste piata imobiliara din Romania va reporni, iar preturile se vor alinia undeva. Oamenii vor sta cu terenuri, vor pastra cele sapte apartamente pe care le au pana cand vor obtine pretul corect. Vor fi afectati cei care au facut speculatii imobiliare . Cei care au pornit afaceri imobiliare, ori vor scadea preturile pana undeva la pretul de cost plus 30-40% ceea ce inseamna un profit decent, ori vor astepta ca preturile sa creasca la un moment dat.
 

(Sursa: impedia.ro)