“Cautam blogger pasionat si creativ. Recompensa : 10.000$.” anunta evenimentul SuperBlog 2008, gazduit de www.pcnews.ro în perioada 15 septembrie – 11 noiembrie a.c..
 
         Concurs Super Blog 2008
 

    Desi înscrierile au început, oficial,pe 1 septembrie a.c., numai în perioada de teasing , desfasurata în luna august, se înscrisesera peste 120 de bloguri. Curiozitatea a fost prea puternica.
10.000 de $. Atât valoreaza contractul bloggerului care va impresiona juriul SuperBlog 2008. si asta doar pentru un singur articol pe blogul propriu. Probabil, cel mai scump articol din istoria blogosferei. În plus, zeci de premii în produse IT, oferite de sponsori, sunt gata sa îi rasplateasca pe ceilalti bloggeri ce se vor face remarcati. Ce trebuie sa faca bloggerii participanti pentru a aspira la fabuloasa suma? Nimic altceva decât ce stiu cel mai bine: sa scrie recenzii.
 
    “Actiunea noastra de marketing este pe cât de simpla, pe atât de inovatoare: în ultimii ani, tot mai multe bloguri populeaza Internetul si se disting deja câtiva pretendenti la statutul de cel mai priceput “condeier” al spatiului virtual. Ei bine, noi am decis sa-l scoatem la iveala pe cel mai talentat blogger si sa-l facem cunoscut. Mai mult, sa-l transformam în primul blogger profesionist din România, adica primul care câstiga suficient de mult ca sa-si transforme blogul din hobby în afacere. Suntem convinsi ca acest obiectiv este realizabil si entuziasmul bloggerilor ne determina sa ne gândim si în perspectiva, la urmatoarele editii SuperBlog”, a declarat Raluca Dina, redactor-sef PCNews.ro.
        Bloggerii par nerabdatori sa înceapa “distractia”, dar si constienti ca o sa transpire mult pentru marea recompensa. Deocamdata, se antreneaza stilistic si morfo-sintactic pe propriile bloguri si le creste adrenalina gândindu-se ce vor face cu banii.Pe 15 septembrie a inceput SuperBlog. Regulamentul si blogurile participante sunt disponibile la adresa www.pcnews.ro/concurs-2008/ 
        “Citind unele bloguri, am ramas impresionati de varietatea subiectelor abordate si de pasiunea pe care autorii o investesc în hobbyul lor. Multe bloguri au evoluat deja suficient pentru a trece la categoria “profesioniste” si ar fi momentul sa fie cunoscute în mediul de afaceri si recompensate pe masura. În proiectele noastre de comunicare online , am putea considera nenumarate actiuni de marketing în sfera blogosferei, dar le alegem pe cele mai inovatoare. si astfel am ales SuperBlog”, considera Albert Budica, Business Consultant în cadrul SwissPlan.biz.