Liderii crestini din Florida sunt infuriati la culme din cauza unui pastor din Miami care si-a infiintat propriul cult, pretinzand ca este Dumnezeu in persoana, relateaza CNN. Preotul, Jose Luis de Jesus Mirana, isi invata adeptii ca nu exista nici pacat, nici diavol, iar pe unul dintre bratele sale sta tatuat la loc de cinste numarul 666. De Jesus, sau "Taticul", cum ii spun enoriasii sai, nu se roaga si nu crede in Dumnezeu.

Nici nu ar avea cum, atat timp cat pretinde ca el este divinitatea. Pastorul, care sustine ca are mii de adepti in peste 30 de tari, povesteste ca si-a dat seama ca este reincarnarea lui Iisus cand a fost vizitat, in vis, de ingeri. Enoriasii lui Mirana sunt convinsi ca, in curand, credinta lor va deveni una dintre cele mai importante din lume.

In varsta de 61 de ani, pastorul este insa departe de a fi un model pentru credinciosi , in sensul clasic al cuvantului. Nascut in Puerto Rico , intr-o familie saraca, el recunoaste ca a facut inchisoare pentru mici gainarii si ca a fost dependent de heroina.

Nu ascunde nici faptul ca iubeste risipa si ii ia in deradere pe preotii care au ales viata modesta. Pastorul spune ca primeste un salariu de la biserica de 136.000 de dolari anual, dar traieste pe picior mare.

Spre exemplu, face parada cu un ceas Rolex incrustat cu diamante si se lauda ca mai are inca trei, merge numai cu limuzine Lexus sau BMW blindate, intrucat trebuie sa-si protejeze viata. El spune ca toate sunt daruri de la credinciosi, donatiile primite de biserica ajungand anul trecut la 1,4 milioane de dolari.

Cat despre Anticrist , De Jesus afirma ca este cea mai buna persoana din lume, dar gresit inteleasa – Anticristul nu ar fi diavolul, ci acela care il inlocuieste pe Iisus pe Pamant.

______________________________________________________________